UA

ОТП Банк підбив підсумки третього кварталу 2014 року

У третьому кварталі 2014 року чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» склав 553,2 млн грн, що на 76,7 млн грн більше за результат в аналогічному періоді попереднього року. Наростаючим підсумком за три квартали чистий процентний дохід банку склав 1,77 млрд грн, на 370 млн грн перевищивши результат роком раніше (1,4 млрд грн). Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 91,7 млн грн, наростаючим підсумком з початку року досягнувши 236 млн грн.

Незважаючи на стабільно прибуткову операційну діяльність банку, в третьому кварталі 2014 року ОТП Банк продовжив зазнавати збитків внаслідок об'єктивних економічних факторів (ефекти валютного курсу, збільшення кредитного ризику тощо). Крім того, на фінансовому результаті банку також відбилося значне скорочення діяльності в Східному регіоні.

Як наслідок, АТ «ОТП Банк» закінчив третій квартал 2014 року зі збитком 315,8 млн грн. Від'ємний результат за три квартали цього року склав 1,3 млрд грн.

«2014 рік для банків став роком зломлених очікувань. З розвитком усіх подій в країні, банкам довелося переглянути свої плани і змиритися з неминучими збитками. В таких умовах для нас найголовніше зараз – знайти працюючу бізнес-модель, оптимізувати витрати та підвищити ефективність роботи, не втрачаючи в якості і надійності наданих клієнтам сервісів», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

Водночас, незважаючи на складні умови на банківському ринку, за результатами третього кварталу загальний кредитний портфель ОТП Банку залишався стабільним на рівні 15,5 млрд грн, майже на 2 млрд грн перевищивши показник аналогічного періоду минулого року (13,5 млрд грн). Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб у звітному кварталі склав 9,4 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, також практично не змінився порівняно з попереднім кварталом і склав 6,1 млрд грн.

Активи ОТП Банку за підсумками 3-го кварталу збільшилися на 800 млн грн до 21,9 млрд грн.

Загальний депозитний портфель ОТП Банку в третьому кварталі збільшився до 12,4 млрд грн з 11,5 млрд грн у попередньому кварталі. Зокрема, кошти юридичних осіб зросли до 5,2 млрд грн; за залишками на рахунках фізичних осіб зафіксований приріст до 7,2 млрд грн.

Основні фінансові показники ОТП Банку – капіталізації і ліквідності – у третьому кварталі залишалися стабільними. Так, регулятивний капітал Банку на кінець 3-ого кварталу склав 3,1 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу (Н2) станом на 1 жовтня 2014 року зафіксувався на рівні 13,62% (при нормативі 10%). Показник поточної ліквідності Банку склав 93,9%, майже в 2,5 рази перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація