UA

ОТП Банк відзначає своє 15-річчя

2 березня цього року ОТП Банк відзначає своє 15-річчя. Історія почалася 2 березня 1998 року, коли банк був зареєстрований в НБУ під назвою АКБ «Райффайзенбанк Україна». Після цього відбувалося завоювання позицій лідера ринку, зміцнення репутації європейського банку, який у відносинах і зі співробітниками, і з клієнтами керується високими стандартами.

У 2006 році банк отримав нового 100-відсоткового акціонера і своє нинішню назву – АТ «ОТП Банк», продовжуючи постійне удосконалення, розвиток, модернізацію та адаптацію до нових ринкових умов і викликів.

За 15 років ОТП Банк зміг розвинути ефективну банківську мережу по всій території країни, яка налічує 150 відділень; зібрав штат професіоналів, працевлаштувавши близько 6 тис. співробітників; став ядром групи фінансових компаній ОТП в Україні (КУА «ОТП Капітал», «ОТП Лізинг» і «ОТП Факторинг Україна»). Щорічно ОТП Банк обслуговує майже 900 тис. клієнтів як корпоративного, так і роздрібного секторів, надаючи повний спектр фінансових послуг.

Своє 15-ліття ОТП Банк зустрічає із солідним об'ємом активів 20,3 млрд грн і власним капіталом 3,5 млрд грн (при нормативній вимозі не менше 120 млн грн); із лідерськими позиціями в сегменті Private Banking, зі стабільно зростаючим портфелем корпоративних клієнтів та напрямком споживчого кредитування, представленим на ринку під брендом ОТП Кредит, що динамічно розвивається.

Досягнення ОТП Банку неодноразово підтверджувалися перемогами в різних номінаціях і високими позиціями в рейтингах престижних видань і міжнародних агентств. Так, надійність ОТП Банку була засвідчена виданнями «Експерт Рейтинг», GfK Ukraine, «Економічна правда» та іншими. Професійність та клієнтоорієнтованість банку у різні роки відзначали «Бізнес», «Дело», «Інвестгазета», «Kyiv Post» тощо. Відкритість ОТП Банку визнало одне з найвпливовіших рейтингових агентств Standard & Poor's. Журнал «Банкір», MasterCard Europe і ЄБРР високо оцінили діяльність банку в рамках партнерських програм. А за результатами досліджень ринку праці ОТП Банк був названий найкращим роботодавцем у банківському секторі України.

Голова Правління АТ «ОТП Банк» Тамаш Хак-Ковач, від імені керівництва та акціонерів банку, подякував всім співробітникам за їх відданість і зусилля, клієнтам – за їх вибір і лояльність, партнерам – за плідну співпрацю. Говорячи про досягнення банку, пан Хак-Ковач акцентував, що «це не формальний список «регалій», а щоденна копітка праця і високо піднята планка, занижувати яку вже ніяк не можна. А отже, попереду нас чекає ще довга історія, незважаючи на всі труднощі і виклики – позначена відзнаками «кращий», «надійний», «професійний»».

Детальніше про банк, його історії, керівництво та досягнення можна дізнатися на сайті ОТП Банку.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація