UA

Чистий прибуток OTP Group за 9 місяців 2012 року становив 123,7 млрд форинтів

Скоригований чистий прибуток OTP Group за підсумками 9 місяців 2012 року скоротився на 6% у річному обчисленні і склав 123,7 млрд форинтів. Водночас, скоригований прибуток за 3-й квартал 2012 становив 43,0 млрд форинтів, що на 16% більше порівняно з попереднім кварталом. У структурі загального прибутку Групи за 3-й квартал частка іноземних дочірніх компаній склала 19,5 млрд форинтів (+26%), а за підсумками 9 місяців внесок іноземних «дочок» склав 53,5 млрд форинтів, що свідчить про подальше збільшення частки іноземного бізнесу в загальному прибутку OTP Group. При цьому серед іноземних дочірніх компаній лідируючі позиції прибутковості за підсумками 9 місяців залишилися за компаніями в Росії (33 млрд форинтів) і Болгарії (24 млрд форинтів). Дочірні компанії в Хорватії та Словаччині продовжували демонструвати позитивні результати. Українські та румунські структури продемонстрували більш помірні показники внаслідок спаду активності ринку та підвищених вимог до формування резервів.

Операційний прибуток OTP Group за 3-й квартал склав 115 млрд форинтів (+3% порівняно з попереднім періодом), у той час як за 9 місяців цей показник збільшився на 4% до 340 млрд форинтів.

Після значного погіршення якості кредитного портфеля в 2-му кварталі 2012 року, частка проблемних кредитів у 3-му кварталі значно зменшилася в результаті комплексних програм з оптимізації погашення кредитної заборгованості в роздрібному і корпоративному портфелі.

Сильні позиції ліквідності Групи не вимагали жодного додаткового фондування в іноземній валюті. Навпаки, на кінець вересня розмір валових ліквідних резервів Групи досяг 5,8 млрд євро.

Показник достатності капіталу (CAR) OTP Group за МСФЗ у третьому кварталі збільшився до 18,2% (+0,4 у квартальному обчисленні). Коефіцієнт достатності основного капіталу першого рівня Tier1 досяг 13,9%.

Показник CAR OTP Bank Plc. за Угорським стандартом фінансової звітності зафіксувався на рівні 18,2% станом на кінець вересня 2012 року.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація