UA

OTP Bank капіталізував у повному обсязі свій прибуток за минулий рік

Відбулися Загальні Збори акціонерів АТ «ОТП Банк», у ході яких було прийнято рішення про розподіл прибутку за 2008 рік у розмірі 76,6 млн. грн. до резервного фонду банку. Крім того, акціонери затвердили річні результати діяльності банку, звіт і висновки Ревізійної комісії, а також звіт зовнішнього аудитора.

За словами голови Наглядової Ради Пала Ковача, фінансовий стан українського OTP Bank є сьогодні абсолютно стабільним. «Водночас ми виконали вимоги уряду та НБУ щодо капіталізації банку. Наразі показник адекватності його капіталу суттєво перевищує регулятивну норму й досягає 15,24%. Акціонери не розглядають варіанти продажу української дочірньої структури і мають намір розвивати її самостійно. Загалом OTP Group виділяє український ринок як один з найбільш пріоритетних і націлена на довгострокову присутність на ньому. Тим більше, що по закінченню нинішньої кризи прогнозується достатньо швидкий і динамічний підйом, у результаті якого Група планує значно збільшити свою ринкову частку», - наголошує пан Ковач.

Як повідомлялося раніше, наприкінці лютого угорський OTP Bank Nyrt. надав своїй українській дочірній структурі субординовану позику у розмірі 50 млн. доларів США терміном на 7 років, який включено у капітал другого рівня. Крім того, на початку квітня поточного року акціонери АТ «ОТП Банк» ухвалили рішення про додаткове збільшення статутного капіталу банку ще на 800 млн. грн. - до 2,8 млрд. грн. Наразі його регулятивний капітал становить 4,5 млрд. грн. Таким чином, банк одним з перших виконав план капіталізації, узгоджений з НБУ та Міжнародним валютним фондом.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація