UA

Плануємо посилювати позиції на ринку автокредитування - керівник проєктів ОТП БАНК

Плануємо посилювати позиції на ринку автокредитування  - керівник проєктів ОТП БАНК

АТ «ОТП БАНК» пропонує своїм клієнтам можливість оформити кредит на автомобіль з пробігом або нове авто, гарантуючи прозорість та простоту умов, високу якість обслуговування та індивідуальний підхід до кожного позичальника. Про це розповів керівник проєктів Відділу розвитку автомобільного кредитування Банку Назарій Янків під час організованого «Фінансовим клубом» круглого столу на тему автокредитування.

«Важливим напрямком роботи ОТП БАНК є автокредитування. Маємо намір збільшувати свою присутність у цьому сегменті ринку, адже він має перспективи для розвитку. Вважаємо, що попри складу ситуацію в країні, люди й надалі будуть купувати авто в кредит. Банк робить все можливе для того, щоб надати клієнтам широкий вибір пропозицій та вигідні умови» — сказав Н. Янків.

За його словами, з початку 2024 року і до квітня динаміка автопродажів була жвавою, але з травня ситуація змінилася. Люди стали менше купувати авто, оскільки не можуть прогнозувати подальший розвиток ситуації в країні, на фронті та в економіці. Це призводить до зростання конкуренції між банками та лізинговими компаніями, які борються за кожного клієнта. «Бачимо демпінгування та зміну умов кредитування на користь позичальника. Підтримка та гнучкість імпортерів також сприяють покращенню умов кредитування задля збільшення продажів їхніх брендів та моделей. Перший внесок був за консервативними умовами 30-40%, а зараз спостерігаємо зниження до 20%», - додав керівник проєктів Відділу розвитку автомобільного кредитування ОТП БАНК.

Крім того, додав Н. Янків, фінансові установи згодні брати на себе більші ризики. «Готовність банків працювати з регіонами підвищеного ризику – Харків, Суми, Миколаїв, Запоріжжя – за рахунок впровадження додаткового страхування, підвищення першого внеску. Зниження ставок на 1-1,5% залежно від авансу та терміну фінансування викликано зниженням облікової ставки», — додав він.

Нагадаємо, ОТП БАНК пропонує від 100 000 до 2 000 000 грн кредиту на нові автомобілі з початковим внеском 30%, фіксованою процентною ставкою на весь термін кредитування та без прихованих платежів чи комісій. Також доступний Ponova by OTP Bank - маркетплейс, на якому можна придбати у кредит авто з пробігом. Для кожного клієнта у межах цього проєкту є персональний менеджер, а супровід угоди здійснюється Банком.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація