UA

S&P назвала OTP Group найефективнішою серед європейських банків

S&P назвала OTP Group найефективнішою серед європейських банків

Аналітична компанія S&P Global Market Intelligence опублікувала свій перший рейтинг найкращих банків Європи, відповідно до якого OTP Group стала лідером у Європі у 2023 році.

S&P Global Market Intelligence складає рейтинг 50 найбільших публічних банків Європи, враховуючи розмір активів та сім фінансових показників: рентабельність капіталу, чисту відсоткову маржу, невідсотковий дохід/активи в середньому, співвідношення витрат і доходів, співвідношення проблемних кредитів, коефіцієнт чистого стабільного фінансування та коефіцієнт звичайного капіталу першого рівня. Детальніше за посиланням.

Також провідне міжнародне видання The Banker відзначило банки, що входить до OTP Group у своєму рейтингу найкращих банків світу. За оцінкою журналу, OTP Bank у 2023 році став найкращим банком у Болгарії, Угорщині та Сербії. OTP Bank у Словенії став другим найкращим банком у країні, а OTP Bank у Хорватії посів четверте місце.

Для свого рейтингу The Banker аналізує низку фінансових показників, у тому числі: рейтинг активів, співвідношення капіталу до активів, прибуток до оподаткування, рентабельність капіталу, рентабельність активів та співвідношення вартості до доходу.

Видання неодноразово відзначало OTP Group та банки, що входять до її складу. Відтак, у 2023 році угорський OTP Bank посів перше місце у рейтингу банків Центральної та Східної Європи - The Banker’s Top 100 Central and Eastern European (CEE) Banks 2023.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація