UA

ОТП БАНК передав новітнє офтальмологічне обладнання для Охматдиту на понад 1,1 млн грн

ОТП БАНК передав новітнє офтальмологічне обладнання для Охматдиту на понад 1,1 млн грн

АТ «ОТП БАНК» спільно з благодійниками придбав для офтальмологічного відділення консультативно-діагностичної поліклініки НДСЛ «Охматдит» (м. Київ) сучасне обладнання, адже стан наявного потребував термінового оновлення. Передача приладів відбулася у межах програми OTP Bank Helps Ukraine.

«В умовах війни кратно збільшилася потреба в діагностиці та лікуванні не лише безкоштовному, а й з використанням надсучасного обладнання. Саме при виконанні цих двох умов професіонали лікарі-офтальмологи вчасно діагностують та можуть упередити хворобу або якісно встановити діагноз і призначити лікування, – зазначила team-лідерка благодійного проєкту OTP Bank Helps Ukraine, директорка департаменту з продажів роздрібного бізнесу та управління мережею ОТП БАНК Леся Сирота. – Тому наш Банк спільно з благодійниками зібрав понад 1,1 млн грн і, відповідно до запиту лікарів, придбав на ці кошти важливі й вартісні прилади: біокулярний офтальмоскоп, автоматичний периметр HVF-100, безконтактний пневмотонометр (з пахіметрією та візуалізацією КПК) HUVITZ HNT-1P, офтальмологічні столи, діагностичні лінзи».

Обладнання виявилося настільки новітнім, що потребувало додаткових знань лікарів – не лише для роботи з ним, а й для трактування результатів. Тому було організовано навчання всього лікарського складу відділення.

Оскільки близько 80% інформації про світ людина отримує завдяки зору, рання діагностика і вчасне лікування офтальмологічних захворювань є вкрай важливими у дитячому віці.

Нагадаємо, це не перший проєкт, реалізований Банком у межах благодійної програми OTP Bank Helps Ukraine для осучаснення офтальмологічного відділення поліклініки НДСЛ «Охматдит»: обладнання, придбане в листопаді 2023 року вже допомогло сотні пацієнтів. Є унікальні випадки, коли з його допомогою вдалося вчасно діагностувати складні захворювання у дітей та зберегти їм зір.

НДСЛ «Охматдит» — це найбільша дитяча лікарня України. Вона має понад 80 відділень, обслуговує більш ніж 20 тисяч пацієнтів та здійснює близько 10 тисяч операцій на рік.

Поділіться цією новиною з друзями!

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу.

З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.

В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал», ТОВ «ОТП Лізинг».

Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах та месенджерах: Google Новини, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Telegram та Viber.

Додаткова інформація